Előfizetői tartalom

Dacolt a pesszimista hangulattal az Egis

Portfolio
Bár ezen a héten is számos adat érkezett, a befektetők figyelme a Fed ülésére szegeződött. Az amerikai jegybank a várakozásokkal ellentétben nem csökkentette az eszközvásárlási program keretét, amire a piacok emelkedéssel reagáltak. A rali azonban nem tartott sokáig és a hét második felében már erőtlenek voltak a korábbi napokban új csúcsokra futó indexek. A BUX gyengén teljesített, melyből az Egis kivételével mindegyik nagypapír kivette a részét.

USA Makroadatok és vállalati hírek is szép számmal érkeztek a héten, azonban a rivaldafényben a Fed kétnapos, kedden és szerdán tartott ülése állt. A Bloomberg felmérése szerint a piaci szereplők többsége arra számított, hogy a Fed havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlási programja 10 milliárd dollárral csökken. A befektetőket azonban meglepte a tengerentúli jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés