Előfizetői tartalom

Gyanús mozgás az arany árfolyamában

Portfolio
Derült égből villámcsapásként érte az aranypiaci befektetőket a Fed tegnapi bejelentése, hiszen míg az utóbbi hetekben már folyt a spekuláció az amerikai jegybank eszközvásárlási programjának szeptemberi lassítására, addig a Fed változatlanul hagyta a program keretét. A hírre a sárga nemesfém árfolyama az 1310 dollár körüli szintről rövid időn belül 1340 dollár felé ugrott. Érdekes mozgást lehetett látni a nagy bejelentés előtt.

Meglepte a piaci szereplőket a Fed A várakozásokkal szemben nem nyúlt az eszközvásárlási programjának keretösszegéhez az amerikai jegybank, így havi szinte továbbra is 85 milliárd dollár értékben vásárol jelzáloggal fedezett eszközöket és állampapírokat. A Fed a döntését több tényezővel magyarázta: a közleményben a magas munkanélküliség mellett a folyamatosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés