Előfizetői tartalom

Megkophat a Dow Jones népszerűsége

Portfolio
Szeptember 10-én jelentették be, hogy mintegy egy évtizede nem látott változások lesznek a Dow Jones kosárban. A távozó Alcoát, HP-t és Bank of Americát a benchmarkban a Goldman Sachs, a Nike és a Visa fogja váltani. Az index ársúlyozásos számítása, azonban újra felvetette azt a problémát, hogy az ipari indexbe nem kerülhetnek be olyan meghatározó amerikai társaságok, mint a világhírű amerikai befektetőhöz, Warren Buffetthez köthető Berkshire Hathaway illetve az Apple és a Google - írja a Barron's.

A Dow Jones Industrial Avarage-ben az utóbbi évtized legnagyobb változása következik szeptember 23-án (hétfő), miután az index komponensei közül kikerül az 54 éve indextag Alcoa, az 1997 óta komponens Hewlett-Packard valamint a benchmarkban 5 éves pályafutással rendelkező Bank of America is. A hírek szerint az Alcoa helyére a Nike, a Hewlett-Packard helyére a Visa fog kerülni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés