Előfizetői tartalom

Borzasztó hónapot zárt a BÉT - 10 éves mélyponton a forgalom

Portfolio
Az amerikai eszközvásárlási program körüli bizonytalanság, a szíriai feszültségek valamint a második negyedéves hazai gyorsjelentési szezon miatt igen volatilis kereskedés jellemezte a budapesti börzét az előző hónapban, mely során a BUX közel 2 százalékkal került lejjebb. A befektetőknek azonban a tőzsdei forgalmat tekintve sem lehet oka az örömre, hiszen a júliusi kellemes meglepetést követően augusztusban folytatódott a lejtmenet a kötések összértékében, a forgalom több mint 10 éves mélypontra zuhant. A brókercégek rangsorában az Erste-Concorde régóta tartó dominanciája véget ért, miután a Wood 15,6 százalékos részesedése a legnagyobb szeletet jelentette augusztusban az azonnali piaci forgalomban.

Volatilis kereskedés jellemezte a hazai börzét augusztusban, a BUX 18 898 és 17 740 pont között ingadozott, végül 18 199 ponton zárta a hónapot. A vezető hazai index hullámvasútszerű mozgása részben a vegyes vállalati gyorsjelentések számlájára írható, részben pedig azzal indokolható, hogy a Fed pénznyomdájának leállítása miatt továbbra is aggódnak a befektetők, sőt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés