Előfizetői tartalom

Bajban a HP? - Sehol a fellendülés

Portfolio
Mind a bevételek, mind a profit szintjén csökkenésről számolt be a július végén zárult negyedévére a Hewlett-Packard - derült ki a társaság tegnap, zárás után közzétett gyorsjelentéséből. Már a vállalati üzletág is kiábrándító teljesítményt mutatott és a kilátások sem adnak okot optimizmusra, elemzők szerint nemhogy a fordulatnak nincs jele a számokban, de inkább a lefelé mutató kockázatok erősödtek. A HP részvényei közel 8%-ot zuhantak a zárás utáni kereskedésben. A gyorsjelentés főbb pontjai: - 8%-kal estek a második negyedévben a HP bevételei az előző év azonos időszakához viszonyítva, miután a szoftver divízió kivételével minden üzletág a bevételek csökkenéséről számolt be. - Az egyszeri tételektől tisztított nettó eredmény kétszámjegyű mértékben zuhant. - A menedzsment már nem vár növekedést a következő évre. - Már a vállalati szférában is a bevételek csökkenésétől szenved a HP.

Csökkennek a bevételek A bevételek csökkenéséről számolt be a július végén zárult negyedévre a Hewlett-Packard tegnap este közzétett gyorsjelentésében. Bevételei 8%-kal estek vissza az előző év azonos negyedévéhez viszonyítva, ami azonban nagy meglepetést nem okozott, az elemzők a konszenzus alapján hasonló mértékű visszaesésre számítottak. Szinte minden divíziójában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés