Előfizetői tartalom

Ezrek kerülnek az utcára a Cisco-nál

Portfolio
Közel 10%-ot zuhantak tegnap, az amerikai tőzsdék zárását követően a Cisco Systems részvényei azután, hogy a társaság publikálta második negyedéves számait. A bevétel és a profit szintjén is növekedést ért el az amerikai technológiai óriás, de különösebben nagy meglepetést nem tudott okozni. Viszont a menedzsment közölte, hogy 4000 fős elbocsátást tervez, ami globális munkaerejének közel 5%-ának felel meg. A gyorsjelentés főbb pontjai: - 6%-kal emelkedtek a Cisco Systems bevételei a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak. - A nettó eredmény szintjén kétszámjegyű növekedést könyvelt el a cég. - A folyó negyedévben lassulhat a bevételdinamika, 3-5% közötti növekedéssel számol a vezetőség. - A menedzsment lassú és bizonytalan fellendülésre, nehéz makrogazdasági környezetre számít. - A vállalat 4000 fős elbocsátást jelentett be.

Növekvő bevételek és nyereség Közzétette tegnap, az amerikai tőzsdék zárását követően második negyedéves számait a Cisco Systems, amelyek nagyobb meglepetést nem okoztak sem a bevételek, sem a profit szintjén. A vállalat bevételei az előző év azonos időszakában elért 11,7 milliárd dollárról 12,4 milliárd dollárra emelkedtek, nettó eredménye pedig 1,9 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés