Előfizetői tartalom

Kedvező hírekre menetelnek az amerikai piacok

Portfolio
Az amerikai gyorsjelentési szezon közepén járunk, ami főleg kedvező meglepetésekkel szolgált idáig a piac számára. Nagyjából a cégek harmada számolt be az elemzői konszenzus túlteljesítéséről. A Fed egyelőre nem mutatja jelét annak, hogy idő előtti lassulás ("tapering) következne be a jelenleg alkalmazott mennyiségi lazítási programjában. Ugyanakkor ma több kedvező makroadat is napvilágot látott. A korábban kellemes meglepetésnek számító amerikai GDP adat után a munkaerőpiac is javulni látszik, mindez pedig arra utalhat, hogy a Fed esetleg mégis a hamarabbi kivezetés mellett dönthet. A tőkepiac ugyanakkor a mai nap folyamán kedvezően alakult, amit a délutáni (ottani idő szerint) kereskedésben is fenn tudott tartani. Nap végére a Standard & Poor 500 index rekordot döntött, 1700 pont fölé kerülve a kereskedésben.

2013. augusztus 01. 22:09 Megosztás Amerikában és Németországban ők voltak a nap nyertesei Az S&P 500 1,25 százalékkal tudott feljebb kerülni a nyitóértékénél, amivel a mágikus 1700-as értéket is túlszárnyalta, ez pedig tőzsdei szempontból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés