Előfizetői tartalom

Tündökölt a héten az OTP

Portfolio
Alapvetően optimista hangulat jellemezte a héten a nemzetközi piacokat, miután Ben Bernanke a laza monetáris politika folytatását helyezte kilátásba. A befektetők megnövekedett kockázati étvágya az S&P 500-at és a Dow Jonest is új történelmi maximumra segítette, sőt a DAX is igen jól szerepelt. A kedvező nyugati hangulatból a magyar börze is profitált, a BUX 3,4 százalékkal került feljebb, ami az egyaránt több mint 4 százalékkal erősödő OTP-nek, MTelekomnak és Richternek köszönhető.

Bernanke segítette a piacokat USA Ezúttal meglehetősen kevés makrogazdasági adat látott napvilágot az Egyesült Államokban. Ennek ellenére mégis akadt mire figyelni. Szerdán publikálták az Egyesült Államokban a Fed legutóbbi kamatmeghatározó ülésének jegyzőkönyvét , melynek egyik legfontosabb mondanivalója az volt, hogy a jegybankárok fele szerint már idén le kellene...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés