Előfizetői tartalom

Feltűnően optimisták a befektetők - Jöhet az összeomlás?

Portfolio
Az utóbbi napokban optimista hangulat jellemezte az amerikai piacokat, az S&P 500 a júniusi megingást követően, újra a történelmi maximuma felé vette az irányt. Bár az index igen jól teljesít, a további erősödést valószínűsítők aránya is számottevően emelkedett. Mivel a hangulati mutatókat elsősorban kontraindikátorként lehet jól használni, érdemes óvatosnak lenni, hiszen az AAII két héttel ezelőtti felméréséhez hasonlóan, az előző héten is igen számottevő hangulatjavulás következett be. Sőt a részvénypiacok kockázati prémiuma csakúgy mint az előző héten továbbra is bő egy éve nem látott mélységben tartózkodik.

Úgy látszik, kiheverték az amerikai befektetők Ben Bernanke június 19-ei szavait, hiszen az S&P 500 az utóbbi napokban igen jól teljesített. Az index a technikai kép alapján akár új történelmi magasságba is emelkedhet, hiszen az MACD vételi jelzést mutat, míg az RSI a túlvettséget jelentő 70 szinttől még távol van. Mindezek mellett a részvénypiaci hangulat is optimista.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés