Előfizetői tartalom

Hol találhatunk még olcsó részvényeket?

Portfolio
Egyelőre töretlen a lendület a világ tőzsdéin, a vezető indexek újabb csúcsokat döntenek, korrekciónak egyelőre semmi jele. A tőzsdei rali során a globális részvénypiac értékeltsége jelentősen megemelkedett, az árfolyamok szárnyalását ugyanis az utóbbi években nem kísérte már a profitvárakozások emelkedése, így a jelenlegi szinteken összességében már nem tűnik vonzónak a piac. Könnyen elképzelhető azonban, hogy a hegymenet tovább folytatódik - ezt segítheti egyébként Japán előirányzott agresszív monetáris lazítása -, ami viszont a figyelmet azokra a piacokra irányíthatja, ahol az árazás még vonzó. Ezek jellemzően a fejlődő piacok, így a folyamatnak potenciálisan Magyarország is a kedvezményezettje lehet.

Rendületlenül emelkednek a tőzsdék A világ részvénypiacai egyelőre töretlenül emelkednek, újabb lokális csúcsokat állítva be, ha a globális részvénypiac teljesítményét leképező MSCI World indexet nézzük, azt láthatjuk, hogy a benchmark mindössze 9%-ra van már csak mindenkori történelmi maximumától, amit még a legutóbbi válság előtt, 2007 októberében állított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés