Előfizetői tartalom

Mely országok mobiljai a legfertőzöttebbek?

Portfolio
Globális, koordinált választ kellene adni a mobilokat fertőző rosszindulatú szoftverek ellen, amelyek illegális piaca egyre kiterjedtebb és szerteágazóbb. A vírusok virágzó piacát a mobil eszközök és a mobilbankolás terjedése valamint a mobilfizetési piac dinamikus bővülése hívja életre - írja a finextra.com az adathalászat ellen szerveződött Anti-Phishing Working Group (APWG) tanulmányára hivatkozva.

A következő néhány évben a mobilfizetések értéke világszinten elérheti az 1,3 ezer milliárd dollárt, ami egy óriási kincsesbányát jelenthet azoknak a kiberbűnöző-bandáknak, akik az okostelefonok szoftvereinek sérülékenységeivel üzletelnek - állítja az APWG. Az erről készített kutatás vezetője, Jart Armin a mobilbankolás terjedését egy példával szemléltette:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés