Előfizetői tartalom

Új csúcsokon az indexek - Fékezhetetlen volt az Egis

Portfolio
Rendkívül mozgalmas hete volt a befektetőknek, ugyanis a rengeteg makroadat mellett számos vállalati gyorsjelentés is érkezett. Míg a makrostatisztikák többsége az elemzői konszenzusokhoz képest csalódást okozott, addig a vállalati gyorsjelentések vegyesre sikerültek. A részvénypiacokat viszont optimista hangulat jellemezte, miután a gyenge adatok mérsékelték azokat az aggodalmakat, melyek szerint a Fed akár lassíthatja a pénznyomdáját. A nyugati optimizmus a hazai piacra is begyűrűzött, így a BUX a ralizó Egis és Magyar Telekom remeklésével 1,3 százalékot emelkedett.

A gyenge adatok hete volt Ezúttal is egy izgalmas hetet tudhatnak maguk mögött a befektetők, melyen több gyenge adat is napvilágot látott. A várakozásoktól elmaradó statisztikák azonban újabb lendületet adtak a piacoknak, ugyanis fokozódtak a további jegybanki lazítással kapcsolatos várakozások. Kiábrándító GDP-adatok érkeztek Európából Szerdán reggel publikálták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés