Előfizetői tartalom

"Még az amerikaiak is jártak ide csodálkozni"

Major Katalin
A szocialista táboron belüli ritka reformkísérletek egyike volt a hetvenes évek elején a bábolnai IKR által bevezetett termelési rendszer. A kezdeményezés a maga idejében forradalmi jelentőségű volt, "még az amerikaiak is jártak ide megcsodálni az eredményeinket" - a hazai agrárium aranykoráról, a mezőgazdaság mai állapotáról, problémáiról és lehetőségeiről az IKR Zrt. vezérigazgatójával, Szaxon J. Attilával beszélgettünk. (Interjúsorozat, 2. rész).

Portfolio.hu: Az IKR kezdeményezése a maga idejében - az 1970-es évek elején - forradalmi jelentőségű volt, és úttörő szerepet vállalt a magyar mezőgazdaság modernizációjában. Akkoriban nem nagyon sikerült Amerikát senkinek elhozni Magyarországra. Hogy indult a történet? Szaxon J. Attila: A történetet mindenféleképpen Burgert Róberttel kell kezdenem, aki a magyar mezőgazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés