Előfizetői tartalom

Ezermilliárd forint hiányzik az agrárszektorból

Portfolio
Az elkövetkezendő hét évben mintegy ezermilliárd forint beruházásra lenne szükség az állattenyésztésben ahhoz, hogy európai színvonalra emeljük a hazai sertés-, baromfi-, szarvasmarha-tenyésztést és tejágazatot ─ derül ki az OTP Bank Agrárágazati Üzletágának piaci és kormányzati forrásokon nyugvó elemzéséből. A magyar agrárszektor valóban kedvező adottságokkal bír, ám ezek kibontakoztatásához - különösen az állattenyésztésben - versenyképességet fokozó fejlesztésekre, beruházásokra van szükség - vélik a bank szakértői.

Az agrárium a magyar gazdaság egyik legnagyobb lehetőségekkel kecsegtető szegmense, ám a szektor versenyképessége az utóbbi években csökkenő tendenciát mutat, főként a növénytermesztés mellett lemaradóban lévő állattenyésztésben. Mindez az erősen ingadozó takarmányárak mellett leginkább a magas önköltséget eredményező korszerűtlen termelési feltételek, a krónikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés