Előfizetői tartalom

Az OTP-MTelekom páros vezetésével esett a magyar tőzsde

Portfolio
Előző záróértékeik közelében ingadoztak az irányadó nyugat-európai indexek a kereskedés első szakaszában, mivel a befektetők kivártak a további pozíciók felvételével az EKB mai ülése előtt. A jegybank bejelentését követően, miszerint 0,5 százalékra vágta az irányadó alapkamatot, emelkedés kezdődött az európai börzéken. Mario Draghi szavai viszont kijózanítóan hatottak, így ismét esés kezdődött. Az amerikai indexek a fentiek ellenére erősödni kezdtek a csütörtöki kereskedés első perceiben a vártnál kedvezőbb tengerentúli makroadatoknak köszönhetően. A hazai piacon szintén óvatosak voltak a spekulánsok, így a BUX is alig mozdult a keddi záróértékéhez képest. Az EKB döntése után sem következett be számottevő elmozdulás. Az európai börzéken tapasztalható esések hatására viszont a BUX értéke csökkent csütörtökön. Abban hogy a hazai index rosszul teljesített nagy szerepe volt az OTP-MTelekom páros esésének.

2013. május 02. 17:47 Megosztás Csak a Richter állta a sarat A magyar tőzsde eséssel zárta a csütörtöki kereskedés. A BUX közel 0,3 százalékot veszített az értékéből, amihez 9,6 milliárd forintos forgalom párosult. A hazai index a közép-kelet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés