Előfizetői tartalom

Hogyan válhat egy IT-részleg pénznyelőből kincsesbányává?

Portfolio
A Big Data trend, vagyis a nagy mennyiségű adatok elemzése, a pénzügyi szektor szereplőinek is rendkívül fontos lehet. Az adattárházakban fellelhető adatokból ugyanis üzletileg fontos információkat lehet kinyerni, ami segítheti például a termékértékesítési, ügyfélmenedzsment és a döntési folyamatokat. A Cisco friss nemzetközi tanulmánya szerint a Big Data megoldások stratégiai fontosságúak lesznek a közeljövőben.

A "Big Data" magyarul "nagy adatot" jelent, de általában eredeti, angol formájában szokás hivatkozni a jelenségre. Ennek lényege, hogy a cégek adattárházában gyűlő, közösségi portálokon, intelligens mérőeszközökön, e-mailekben tárolt, digitális adatszolgáltatási kötelezettségből fakadó vagy automatizált kereskedőrobotok által és számos egyéb módon létrehozott adatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés