Előfizetői tartalom

Google: ártott és használt is a Motorola

Portfolio
Kisebb emelkedéssel fejezte be a zárás utáni kereskedést a Google árfolyama azt követően, hogy a társaság közzétette első negyedéves gyorsjelentését: a cég részvényei 1,4%-kal kerültek feljebb. A társaság az elemzői konszenzust felülmúló számokat közölt az alaptevékenységnek számító hirdetési üzletág teljesítményének köszönhetően, ami ellentételezni tudta a felvásárolt Motorola mobilgyártó gyengélkedését. Az árfolyam szárnyalása azonban elmaradt, ami mögött az állhatott, hogy csak a Google veszteségei miatt csökkenő adófizetésnek volt betudható a vártnál jobb profit. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Több mint 30%-kal emelkedtek év/év alapon a Google bevételei, részben a Motorola felvásárlásának tudható be. A mobilgyártó számait a bázisidőszak nem tartalmazza. - A Motorola nélkül 20% feletti bevételnövekedést könyvelt el a cég. - A profit alakulására viszont negatív hatással volt a Motorola, ami veszteséget könyvelt el. - A Google felülteljesítette az egy részvényre jutó eredmény tekintetében a konszenzust, viszont ez csak a Motorla veszteségei miatti alacsonyabb adókulcsnak volt köszönhető.

Várttól elmaradó bevételek A bevétel szintjén a várakozásoktól elmaradó számokat közölt a Google tegnap, az amerikai tőzsdék zárását követően publikált első negyedéves gyorsjelentésében. Az elemzők 14,3 milliárd dolláros bevételt vártak, de végül a 14 milliárdot sem érte el a cég. Ez még így is több mint 30%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés