Előfizetői tartalom

Eltűnhetnek Budapestről a luxustaxik

Hámor Iván
Az április közepén elfogadott és 2013 szeptemberétől több lépcsőben hatályba lépő fővárosi taxirendelet egyik pontja 10 évben maximálja a gépkocsik életkorát, amelyekkel taxiszolgáltatást lehet nyújtani. A teljes hazai autópark átlagéletkora ennél magasabb - közelíti a 13 évet -, és a taxik között is nagy számban fordulnak elő az előírtnál idősebb járművek. A rendelet a korosabb járműveket tehát kiszűri, de köztük sok "nagy presztízsű" is található, melyek helyét fiatalabbak, de "kevésbé elegánsak" vehetik át.

Az új taxirendelet a minden előírásnak megfelelő, fiatal autókkal dolgozó taxisokat is mintegy 300-400 ezer forintos beruházásra kötelezi a sárga színre való váltás előírása. Ebben az árban az autó teljes felületének öntapadó fóliával történő bevonása tartozik bele, szakszerű előkészítéssel, kivitelezéssel. A neves fóliagyártók akár 5 év garanciát is vállalnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés