Előfizetői tartalom

Robotok miatt szakadhat az arany

Portfolio
Pánikhangulat jellemzi az utóbbi két napban az arany és az ezüst piacát, mely során előbbi árfolyama közel 10 százalékot zuhant, míg utóbbi 15 százalék körüli mínuszba került. A Portfolio.hu kérdésére az Arteus Capital Holding Zrt. vezérigazgatója, Varga Zoltán elmondta, hogy az utóbbi napok zuhanása mögött elsősorban a robotok miatt aktiválódó stop-loss megbízások állhatnak.

A vezérigazgató többek között kifejtette, hogy az aranyat a befektetők két célból vásárolják, egyrészt spekulációs célból másrészt biztonság keresése érdekében, melyek a volument tekintve lényeges eltérést mutatnak. Mivel a spekulatív kereslet lényegesen nagyobb a menedék iránti keresletnél, így az abban bekövetkező változások jóval nagyobb hatást fejtenek ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés