Előfizetői tartalom

Soha nem zuhantak még ekkorát a számítógép-értékesítések

Portfolio
Minden idők legnagyobb zuhanását szenvedte el a globális PC-piac 2013 első negyedévében - derül ki az IDC legfrissebb adataiból. Az év első három hónapjában 76,3 millió darab személyi számítógépet (asztali számítógépet, laptopot, notebookot, netbookot) adtak el a világban, ami közel 14%-os csökkenést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A hatalmas visszaesés mögött elsősorban az alternatív termékek, mint az okostelefonok és a táblagépek elterjedése áll, ami visszaveti a hagyományos hordozható számítógépek iránti keresletet.

Soha nem látott zuhanás Az okostelefonok és a táblagépek megjelenése nagy csapást mért a személyi számítógépek piacára. A növekedést már évek óta csak a hordozható számítógépek, mint a laptopok és a notebookok biztosították, viszont pont ez a szegmens az, amelyet az új, alternatív mobil eszközök megjelenése "kannibalizál". Az első negyedévben a PC-értékesítések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés