Előfizetői tartalom

Összeomlást várnak a befektetők - indulhat a rali?

Portfolio
Nagyon ritkán fordul elő, hogy annyira pesszimisták legyenek a befektetők a piacok jövőbeni mozgásával kapcsolatban, mint most. Legutóbb hasonlóra 2010 nyarán és 2009 tavaszán (a válság mélypontján) volt példa, mindkét esetben 20% feletti emelkedésbe hajszolták a piacokat a vételi oldalra visszatérő befektetők. A múltbeli tapasztalatok alapján akár most is hasonló mértékű emelkedés bontakozhat ki.

Az S&P 500 index szerdán történelmi csúcson zárt, ennek ellenére az RSI indikátor 65-ös értéke nem árulkodik túlvettségről, így bőven lenne tere az emelkedésnek. Eközben a szentiment indikátorok is azt sejtetik, a pesszimista többség új vevőként jelenhet meg a piacon, további emelkedést generálva.Az AAII által készített felmérés, mely a szervezet oldalára regisztráltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés