Előfizetői tartalom

Kivégzi az okostelefon-háború a HTC-t

Portfolio
Hatalmas profitzuhanást szenvedett el az első negyedévben a HTC - derül ki a tajvani okostelefongyártó közleményéből. A cég az új készülékének késlekedése miatt szenved, ami a kilátásokat is megpecsételheti, hiszen így a Samsung legújabb csúcsmobilja előtt csak nem sokkal tudta piacra dobni az új telefont. A negyedéves eredmény nem volt még ilyen alacsony a HTC-nél, amióta 2004 óta publikál negyedéves gyorsjelentéseket a cég. A negyedév főbb eseményei: - A HTC One készülék piacra dobása késett alkatrészek hiánya miatt. - A tajvani mobilgyártó értékesítései zuhannak, a bevételek közel 40%-kal estek. - A cég éppen csak hogy nyereséges tudott maradni. - Az elemzői várakozásokhoz és a menedzsment prognózisaihoz képest is csalódást okozott a HTC.

Késett az új csúcsmobil Nehéz negyedévet tudhat maga mögött a HTC. Az alkatrészek hiánya miatt kénytelen volt elhalasztani új készüléke piacra dobását az okostelefongyártó, így hiányzott egy új húzótermék, ami megállíthatta volna az értékesítések zuhanását. Egyes alkatrészek piacán szűkös a kínálat, olyan kulcsfontosságú alkatrészekből, mint a fém fedőlapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés