Előfizetői tartalom

Minek vannak a szabályok?

Hámor Iván
A közúti közlekedés az egyik olyan tevékenység, amelynek végzéséhez - még ha géperejű járművel történik is - meglehetősen minimális képzettség is elegendő, ami főleg a közösségre gyakorolt veszélyességéhez mérten tűnik kevésnek, hiszen más, veszélytelenebb szakterületeken ennél jóval nagyobb követelményeket támasztanak azok művelőivel szemben. Ennek a gyakorlati jelentőségét jól mutatják a baleseti statisztikák, melyek bármelyik rovatában akár egyetlen, nullától különböző jelzés is sok. Az elmúlt hetek rávilágítottak arra, hogy a közlekedés résztvevőinek egy része magával és másokkal sem törődve szegi meg az olyan előírásokat, amiken emberéletek is múlhatnak.

A március közepén történt havazáskor, illetve két héttel később teljesen száraz időjárási körülmények között - amikor az összes felfestés tökéletesen látható volt - az autósok egy része ugyanazt a szabálytalanságot követte el. Az érvényben levő szabályozás szerint, amennyiben egy autópályán forgalmi okokból minden sávban meg kell állni, úgy a belső sávban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés