Előfizetői tartalom

A lófélék csak életre szóló lóútlevéllel közlekedhetnek

Portfolio
A lófélék - ló, szamár, öszvér - egyedi azonosításával, nyilvántartásával és nyomon követésével kapcsolatos új szabályokat kormányrendelet szabályozza. Az új azonosítási rendszer és az életre szóló azonosító okmány biztosítja az állatok nyilvántartásával, törzskönyvezésével és szállításával kapcsolatos információkat. Az állatok tarkószalagába un. transzpondert építenek be, a tulajdonos a ló jelölését és azonosítását igazoló lóútlevelet is kap - tájékoztat a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A rendelet az eddig alkalmazott alternatív jelölési módok mellett - bélyegzés, sütés - a lófélék többsége esetében bevezeti az elsődlegesen elektronikus azonosítóval történő jelölést. A tarkószalagba beültetett transzponderrel lehetővé válik a lovak kíméletes, állatvédelmi szempontból aggálymentes jelölése. A magyar lótenyésztési hagyományokra tekintettel azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés