Előfizetői tartalom

Már a felét veszik a cégek - KIA flottaértékesítések

Hámor Iván
A 2012-es év folyamán ismételten a céges-, illetve flottaértékesítések tartották életben az újautó piacot. A legtöbb márka közel 80%-os céges értékesítési aránnyal zárta az évet, de a teljes piaci átlag is megközelítette a 70%-ot. A néhány kivétel egyike a KIA, mely márkánál kevéssel 50%-alatt maradt a jogi személyeknek értékesített járművek aránya, de két-három éve még 30% körül volt. A koreai gyártó hazai vezérképviseleténél Karmazin András flottaértékesítési menedzser válaszolt a Portfolio.hu kérdéseire.

Portfolio.hu: Jelentősen átalakult az újautó piac, az értékesítések eltolódtak a cégek irányába. A KIA szempontjából hogyan zajlott le ez a változás? Karmazin András: Mint minden érintett, mi is megéreztük a magánvásárlók jelenlétének csökkenését. A KIA korábban a magánszemélyek körében tudott jelentősebb sikereket elérni, ezért a piaci folyamatok alakulásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés