Előfizetői tartalom

Előbújtak az aranymenedékből a befektetők

Portfolio
A Dow Jones UBS árupiaci index tegnap lefelé mozdult, el, miközben a dollár a legfontosabb devizákhoz képest jelentősen erősödött. WTI a Brent teljesítményét jócskán meghaladó emelkedést produkált, amivel a két olajár közötti rés újból jelentősen csökkent. A ciprusi problémák miatti aggodalmak csökkentek, ami az olaj árfolyamát felfelé hajtotta. Az aranyra azonban épp ellenkezőleg hatott ez a folyamat, hiszen a megnyugvás hatására a sárga fém által nyújtott biztonság már kevésbé vonzó a befektetők számára.

A Dow Jones UBS árupiaci index a tegnapi kereskedésben 0,16 százalékot vesztett értékéből, miközben a dollár jegyzése a legfontosabb devizákhoz jelentősen, 0,63 százalékkal került feljebb előző napi záróáránál. A dollár erősödése a nyersanyagok árát nyomás alatt tartja, az index értékének csökkenését pedig a deviza erősödése jócskán felülmúlta, így ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés