Előfizetői tartalom

Váratlanul csaptak le a lóhúst áruló magyar húshamisítókra

Portfolio
Szombat hajnalban váratlanul jelent meg, és kezdett ellenőrzésbe a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek osztálya abban a közelebbről meg nem nevezett, magyarországi élelmiszer-előállító üzemben, amelynek a hatóság szerint köze lehet a néhány napja Angliában talált, marhahúsként címkézett lóhúshoz - számol be a Magyar Nemzet.

A múlt héten jelentette be a brit Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA), hogy gyanús Magyarországról származó hússzállítmányt vont ki a forgalomból. Az FSA mintegy száz kilogrammnyi hamisan címkézett, kockázott lóhúst talált Magyarországról, amelyből csaknem negyven kilót adtak el Liverpoolban és Prestonban. Az FSA közölte, hogy a fennmaradó mennyiséget lefoglalta,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés