Előfizetői tartalom

Mennyit keresnek a csúcsmobilokon a gyártók?

Portfolio
Az okostelefonok robbanásszerű terjedésének két nagy nyertese van: az Apple, amely az iPhone piacra dobásával megteremtette az okostelefonok új generációját, valamint a Samsung, amely mostanra a világ legnagyobb mobilgyártójává vált. Tavaly az iparági profit teljes egészében a két céghez folyt be, a többi mobilgyártó veszteséggel, vagy minimális profittal tudja csak működtetni mobil üzletágát. A kiemelkedő profitokat a prémium termékek biztosítják, amelyeket drágán, magas profitabilitással tud értékesíteni az Apple és a Samsung. Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy melyik mobilgyártó mennyit keres csúcstelefonján.

Lefölözi a mobilpiacot az Apple és a Samsung Az Apple és a Samsung küzdelmétől volt hangos az elmúlt években a mobilszektor, a két cég lett a legnagyobb nyertese az okostelefonok robbanásszerű elterjedésének. A Samsung mostanra nemcsak a legnagyobb okostelefon-gyártóvá, de a legnagyobb mobilgyártóvá nőtte ki magát. Az Apple pedig a mobilpiac ikonikus szereplőjévé vált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés