Előfizetői tartalom

Roncsprémium haszonjárművek után is

Hámor Iván
Az elmúl évek gazdasági lassulásának, visszaesésének egyik reprezentáns mutatója az autóvásárlások csökkenése. Több állam - nem utolsó sorban a saját ipara és a munkahelyek megmentése céljából - különböző "roncsprémiumokkal" ösztönözte az autóvásárlásokat. Ezek ideáig a személyautók körére terjedt ki, és alapvetően a magánszemélyek számára kínáltak kedvezőbb lehetőséget újautóhoz jutáshoz. Magyarországon ilyen állami beavatkozásra nem került eddig sor, de egyes márkák jelentős kedvezményeket adtak, ha valaki átadta számukra idős, környezetszennyező autóját. A Citroen számára annyira pozitív volt ez a konstrukció, hogy mostantól a haszonjárművekre is kiterjesztik.

A 2012 decemberében indított - személyautókra vonatkozó - autócsere-program sikerének hatására 2013. március 1-től a márka kishaszonjárműveit is bevonta a Citroen az akcióba. A "Furgoncsere" célja, hogy lehetőséget biztosítson azon KKV-k, egyéni vállalkozók, stb. számára, akik 8-10 éves, vagy ennél is öregebb kisteherautókat használnak, hogy gazdaságosabban üzemeltethető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés