Előfizetői tartalom

5 000 fős elbocsátás a gyógyszeripari óriásnál

Portfolio
Az angol-svéd gyógyszeripar vállalat, az AstraZeneca ma újabb 2 300 fő elbocsátását jelentette be, ez is része annak a létszám leépítési tervnek, aminek a keretében a társaság több mint 5 000 alkalmazottjától kíván megválni az elkövetkezendő három évben. A vállalat nemrégiben kinevezett új igazgatója, Pascal Soriot elmondta, hogy évi 800 millió dolláros költségmegtakarításra számít a leépítéseknek köszönhetően - írja a Financial Times.

Az AstraZenca 2016-ig elbocsátja jelenlegi alkalmazottainak tíz százalékát, a létszámleépítés 5 000 embert érint majd a jövőben. A nehéz helyzetben lévő gyógyszeripari vállalat ettől a lépéstől jelentős költségcsökkenést vár. A társaság azt is közölte, hogy felül fogja vizsgálni a menedzsmentjének a fizetésen felüli juttatásait. Pascal Soriot a vállalat élére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés