Előfizetői tartalom

Mit tudnak a magyar mobilbanki alkalmazások?

Portfolio
A magyar bankokat sokszor éri kritika amiatt, hogy nem adaptálják kellően gyorsan az új technológiákat, csak kiforrott, bevált megoldásokat vesznek át. Ugyanakkor a bankoknak erősen érdekében áll az új banki csatornák, így a mobilbankolás alkalmazása is, mivel költségcsökkentést lehet vele elérni. A vezető magyar bankok ezt felismerve mobilapplikációikban már most is számos innovatív funkciót elérhetővé tettek, mint például a csekkbefizetést egy fotóval, vagy éppen térképes ATM-keresőket. A Portfolio.hu banki körkérdésében a most elérhető, és a közeljövőben tervezett mobilbanki funkciókról kérdezte meg a pénzintézeteket.

Miért fontos a bankoknak a mobilbankolás? A magyar lakosság körében is egyre többen használnak mobil eszközöket, például táblagépeket és okostelefonokat, és dinamikusan nő az ezeken az eszközökön keresztül internetezők száma is. Emiatt lakossági oldalról egyre erősebb nyomás nehezedik a magyar bankokra is, hogy létrehozzák saját mobiltelefonokra optimalizált felületeiket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés