Előfizetői tartalom

Újabb rekordok a Volkswagennél

Portfolio
A Volkswagen ma tette közzé a 2012-es évre vonatkozó számait, melyek nagyjából megfelelnek az elemzői várakozásoknak. A társaság rekord bevételről és adózott eredményről adott hírt. A menedzsment idén a tavalyi üzemi eredmény elérését tartja reálisnak, a befektetők viszont magasabb, 14 milliárd eurós értéket vártak, részben ennek tudható be az, hogy az árfolyam esik. A 2014-es évre vonatkozóan a menedzsment sokkal optimistább, a vállalat vezére, Martin Winterkorn hangsúlyozta a társaság a 2014-es évben sokkal nagyobb ütemben fog növekedni az idei évnél, növekedés lesz tapasztalható az autóeladások, valamint az üzemi eredmény szintjén. A befektetőket a vezető szavai nem nyugtatták meg, az árfolyam 4 százalékot esett az első órákban, mostanra a helyzet sokat javult, jelenleg 1 százalék körüli mínuszban tartózkodnak a cég részvényei. A jelentés főbb pontjai: - rekord mennyiségű járművet értékesített tavaly a vállalatcsoport, 9,3 millió darab gépjárművet adtak el csoportszinten, ami 12 százalékos javulást jelent az előző évhez képest; - rekord született a bevételek esetében is, 193 milliárd eurót ért el a vállalat; - az üzemi eredménye 2,1 százalékkal növekedett 2011-hez képest; - az árbevétel mellett az adózott eredmény szintjén is rekordot ért el a Volkswagen, 21,8 milliárd euró lett ez az érték, ami közel 41 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál; - a menedzsment 2013-as évre adott prognózisa üzemi eredmény szinten közel 20 százalékkal elmaradt az elemzői várakozásoktól, melyre az árfolyam meredek eséssel reagált.

Rekord bevétel a Volkswagennél A társaság 12 márkáján keresztül 9,3 millió darab új gépjárművet értékesített szemben a 2011-es 8,3 millió darab gépjárművel, ez rekordnak számít a vállalatnál. A Volkswagen csoport tavaly 193 milliárd eurós rekord árbevételt ért el, ami 21 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi értéknél, ez megegyezik az elemzői várakozásokkal....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés