Előfizetői tartalom

Gyenge számokat tett közzé az E.On

Portfolio
Szerda reggel tette közzé az E.On a negyedik negyedéves gyorsjelentését, melyben a vállalat EBITDA valamint az egyszeri eredményektől tisztított soron elmaradt az elemzői prognózistól. A menedzsment a nehéz iparági környezet miatt a 2013-as évvel kapcsolatban is pesszimista, és EBITDA soron a 9,2 - 9,8 milliárd eurós célsávot határozta meg. A gyorsjelentés főbb pontjai: -Az emelkedő bevételeknek köszönhetően a társaság üzemi eredményszintje az előző év hasonló időszakához képest javult, azonban a harmadik negyedévhez képest tovább esett. -A 12 havi gördülő egy részvényre jutó eredmény újra a pozitív tartományba került -A menedzsment a következő évvel kapcsolatban is pesszimista: EBITDA soron 9,2 - 9,8 milliárd euróra, míg egyszeri tételektől tisztított eredmény soron 2,2 - 2,6 milliárd közötti euróra számít.

Ma reggel tette közzé az E.On a negyedik negyedéves számait, melyek mind EBITDA mind az egyszeri tételektől tisztított nettó profit soron jelentősen elmaradtak az elemzői várakozásoktól.Az E.On a negyedik negyedévben az előző év hasonló időszaki adatához képest 9 százalékkal közel 39 milliárd euróra növelte az árbevételét. Mivel a személyi jellegű ráfordítások valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés