Előfizetői tartalom

1,2 millió liter tejet semmisítettek meg

Portfolio
A Vidékfejlesztési Minisztérium már dolgozik azon a rendeleten, amely segítséget nyújtana azoknak a termelőknek, akik kénytelenek a tejet megsemmisíteni határértéken felüli aflatoxin-tartalma miatt - mondta Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az MTI-nek.

Részleteket a helyettes államtitkár egyelőre még nem kívánt nyilvánosságra hozni. Tolna megyében a múlt hét eleje óta a termelők naponta több tízezer liter tejet voltak kénytelenek megsemmisíteni, mivel az aflatoxin-szint magasabb volt a tejben a megengedettnél, ezért a feldolgozók nem vették át tőlük. Bognár Lajos hangsúlyozta: a határérték feletti aflatoxinnal szennyezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés