Előfizetői tartalom

Optimista a külföldi befektetők többsége, ez pedig itthon is segíthet

Portfolio
Kedvező hangulatban telt a pénteki kereskedés az amerikai piacokon, az optimizmust a jó munkaerőpiaci adatok is fűtötték. Mindhárom vezető tőzsdemutató fél százalék közeli plusszal zárt, az S&P 500 pedig kevesebb mint 1 százalékra közelítette meg a mindenkori csúcspontját. Ázsiában szintén jó volt a hangulat, igaz ebből egy gyenge inflációs adat miatt a kínai benchmarkok nem tudtak meríteni, Európában pedig a pénteki záróértékek közelében ingadoznak az irányadó határidős benchmarkok. Mindezek alapján a hazai börzén is óvatos emelkedéssel indulhat a kereskedés.

Csúcsközelbe ért az S&P 500 is A vezető határidős amerikai indexek valamint az európai tőzsdemutatók egyaránt pozitív irányú nyitást vetítettek előre pénteken az amerikai piacok számára. Az optimista hangulatot segítette, hogy a kezdő gong előtt publikált tengerentúli munkaerőpiaci adatok jobbak lettek az elemzői prognózisoknál. Az alapvetően végig optimista hangulatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés