Előfizetői tartalom

Betörhet az amerikai piacra az Egis

Gayer Attila, CFA
|
Fontos dátum közeleg az Egisnél, március végén ugyanis döntés születhet arról, hogy az Egis koleszterincsökkentő készítménye, a rozuvasztatin - mely egyébként az AstraZeneca Crestor nevű originális készítményének generikus változata - forgalomba kerülhet-e az Egyesült Államokban. Mintegy 4 milliárd dolláros piacról van szó, egyelőre azonban olyan nagy a bizonytalanság, hogy az általunk megkérdezett, a társaságot szorosan követő hazai elemzők egyike sem számol a bevezetés potenciális hatásával modelljében. Hosszabb távon ugyanakkor kedvező növekedési kilátásokkal kecsegtethet a sztori, így az Egis részvényeknél egyfajta katalizátorként szolgálhat majd - a biológiai termékek forgalmazása mellett.

Perbe fogták az Egist Az amerikai gyógyszercég, a Watson, melynek neve a Richter kapcsán is már ismert lehet a befektetőknek, még 2010 júliusában forgalomba hozatali engedély iránti kérelmet nyújtott be az Amerikai Gyógyszerfelügyelethez az Egis által fejlesztett és gyártott rozuvasztatin cink termékre, melyre válaszul az AstraZeneca pert kezdeményezett, mondván az új termék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés