Előfizetői tartalom

Újabb vizsgálatot indít az EB Kínával szemben

Portfolio
Újabb eljárást indított az Európai Bizottság a kínai napenergetikai eszközök európai értékesítésével összefüggésben. Ezúttal a napelem-gyártáshoz szükség ún. szolár üveggel kapcsolatban találta úgy az EB az előzetes vizsgálatok alapján, hogy a kínai szereplők dömpingáron értékesítik azokat Európában. A vizsgálat csak jövőre zárulhat le, de már az idén előzetes büntetővámot vethet ki az EU - olvasható az Európai Bizottság közleményében.

Az Európai Bizottság antidömping-eljárást indított a kínai szolár üveg behozatalával összefüggésben, miután az EU ProSun Glass nevű szövetkezés hivatalos panasszal élt a kínai szereplők vélt dömpingáras értékesítési gyakorlata miatt, és az előzetes vizsgálatok megalapozottnak találták a panaszt. Az EU Prosun név ismerős a napenergetikai iparág számára, ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés