Előfizetői tartalom

Veszteséges lett a Magyar Telekom? (2.)

Portfolio
Holnap teszi közzé 2012 negyedik negyedéves számait a Magyar Telekom. Az elemzői várakozások alapján a társaság nagyjából szinten maradó árbevételről, de csökkenő operatív és nettó profitról számolhat be. Bár a konszenzus alapján a társaság a negyedévben 1 milliárd forintos adózott eredményt érhetett el, több elemző is azzal kalkulál, hogy extra tételeknek és a különadóknak köszönhetően a Magyar Telekom a tavalyi utolsó három hónapban veszteséges volt. Ami azonban a negyedéves számoknál is jobban érdekelheti a befektetőket, az a tavalyi eredmény után fizetendő osztalék mértéke, erről szintén február 28-án dönt a társaság igazgatósága.

Szinten maradó árbevétel, gyenge adózott eredmény A Magyar Telekom a tavalyi negyedik negyedévben szinten maradó árbevételről, de csökkenő operatív eredményről és csupán 1 milliárd forintos adózott eredményről számolhat be. A csoportszintű árbevételre pozitívan hathatott az energia kiskereskedelem felfutása, a vállalat eredményét azonban a különadók és a leépítések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés