Előfizetői tartalom

Húsvétra megállapodás születhet a KAP-reformról

Portfolio
A közvetlen kifizetések tagállamok közötti újraelosztásának mintájára közeledhetnek egymáshoz a hektáralapú támogatások az egyes országokon belül - közölte az agrárminiszterek hétfői ülését követően Simon Coveney, ír tárcavezető. Az ír elnökség célja, hogy a tárcavezetők következő, márciusi ülésén megszülessen a kormányok között a megállapodás a KAP-reformcsomagról és lehetőség szerint addigra az EP is elfogadja plenáris ülésén a saját pozícióját, megnyitva ezzel az utat a háromoldalú intézményközi tárgyalások áprilisi elkezdése előtt - írja a BruxInfo .

A direkt agrártámogatások EU-tagországok közötti újraelosztásának logikáját követhetik a kormányok, amikor arról a bizottsági javaslatról döntenek, amely az egyes országokon belül is fokozatosan megszüntetné a gazdák hektáralapú támogatásai közötti olykor jelentős különbségeket. Lényegében ezt a megközelítést tartalmazza az ír elnökség hétfőn ismertetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés