Előfizetői tartalom

Visszavontak az árverésről egy Banksy-graffitit

MTI
Visszavonták egy miami árverésről Banksy "gerillafestő" egy vélhetően dollárszázezreket érő falfirkáját, amely egy londoni áruház faláról tűnt el tisztázatlan körülmények között. Az aukciót szervező Fine Art Auctions Miami tulajdonosa azt mondta, hogy noha nem lett volna semmiféle törvényes akadálya az árverésnek, a kép eltűnését övező viták miatt megkérték a tulajdonost, hogy vegye vissza a Slave Labour (Rabszolgamunka) című graffitit.

Az utcai falfestmény mezítlábas, térdeplő fiúcskát ábrázol, aki varrógép fölé görnyedve varrja a brit nemzeti lobogót. Banksy a mindent egy fontért árusító Poundland bolthálózat egyik üzletének falát dekorálta ki vele 2012-ben, mert a cég gyaníthatóan olyan termékeket importált Indiából, amelyek gyermekmunkával készültek. A graffiti egy hete tűnt el az alatta lévő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés