Előfizetői tartalom

Meglepetésre készül a Magyar Telekom?

Az elmúlt hónapokban "divat" lett az osztalékvágás az európai távközlési szektorban. A romló működési és szabályozói környezet miatt a Magyar Telekom is osztalékcsökkentésre kényszerülhet, és akár már a jövő heti gyorsjelentés alkalmával az elmúlt években fizetettnél alacsonyabb osztalékról dönthet. A befektetők és az elemzők egy része már elkezdte beárazni az esetleges vágást, kérdés, mekkora negatív meglepetést okozna, ha a társaság nem 50, hanem csupán 40 vagy 45 forintot fizetne részvényenként a tavalyi eredmény után.

Divatba jött az osztalékvágás Még akár egy évvel ezelőtt is úgy tűnt, hogy osztalékhozam alapján elképesztően jó befektetésnek tűnnek az európai távközlési szolgáltatók, nem volt ritka az euróban két számjegyű osztalékhozamot nyújtó társaság. Az elmúlt hónapokban azonban osztalékvágási hullám söpört végig az európai távközlési szektorban, a szolgáltatók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés