Előfizetői tartalom

Magyarok százezreinek bankkártyáját érinti a nagy dobás

Portfolio
Koncentrált piacfejlesztés keretein belül az MNB és a MasterCard a POS terminál hálózat fejlesztéséről tárgyal. A lépés célja az elfogadás direkt bővítésén túl a piac tesztelése abból a szempontból, hogy valóban a magas kereskedői jutalékok és egyéb díjak miatt nem fejlődik-e kellő mértékben a kártyaelfogadás Magyarországon. A készpénzes fizetések elektronikus, így kártyás módokra való átterelésével a szürkegazdaság csökkentését és költségmegtakarítást is el lehet érni. A Visa is támogatná a kezdeményezést, de csak egyenlő piaci feltételek biztosítása mellett.

Koncentráltan bővíthetik a POS terminál hálózatot A MasterCard a Portfolio.hu kérdésére megerősítette a hírt, miszerint 1 millió eurót ajánlottak fel arra a célra, hogy egy megyében vagy régióban jelentősen bővítsék a kártyaelfogadói hálózatot. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor és melyik megyében vagy régióban indítják el a programot. A MasterCard a forrást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés