Előfizetői tartalom

GsPark: nem állt meg a lemorzsolódás

Kökösy Gábor
Az egyetlen elemzői várakozáshoz képest jobb gyorsjelentést tett közzé a Graphisoft Park, mely a nettó profit soron több mint 16%-kal múlta felül az elemzői becslést, míg a többi eredménysoron is erősebb számmal rukkolt elő. A bázisidőszakhoz viszonyítva gyengébb az összkép, a nettó profitsor stagnálása mellett minden fontos eredménysoron visszaesést szenvedett el a Park. A gyorsjelentés főbb pontjai: - továbbra is 81%-os szinten a kihasználtság, az AMRI Hungary Zrt-vel szemben bérleti jogviszony megszűnése miatt; - az árbevétel soron ennek megfelelően 4%-os csökkenés következett be a bázisidőszakhoz viszonyítva; - viszont az EBITDA hányad ismét 90% fölé került miután a költségek gyorsabb ütemben csökkentek az árbevételnél; - az EBITDA év/év alapon sorrendben másodszor csökkent; - a menedzsment a 2013-as kihasználtságra megerősítette a 84%-os prognózist, köszönhetően a 2012 év első negyedévében megújított és kibővített bérleti szerződésnek. - a jövő évi prognózisban megugró jogi költségekkel számol a cég mely az EBITDA és az üzemi eredmény sorokat rontja, ugyanakkor a nettó profit sor a nettó kamatköltség és a nyereségadó sorokon elért megtakarítás miatt változatlanul 1,7 millió eurós szinten maradt. Véleményünk szerint a Grapisoft Park negyedik negyedéves jelentésében nem láttak napvilágot olyan információk, melyek az árfolyamot jelentősen befolyásolnák.

Az egyetlen elemzői várakozást minden profitsoron felülmúlta a Park, nettó profitsoron két számjegyű volt a felülteljesítés. A bázisidőszakhoz képest gyengébb volt a Park teljesítménye, itt a fenti három eredménysor gyengélkedése mellett a nettó eredménysor is "csak" stagnált.Most sem volt meglepetés, csökkent az árbevétel Akárcsak az előző negyedévben, most is csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés