Előfizetői tartalom

Ezen kaszált óriásit Soros György

Portfolio
Az elmúlt hónapokban a japán kormány illetve a jegybank által kommunikált politika a távol-keleti ország fizetőeszközét jelentős mértékben gyengítette, melyből egyes alapok igen szépen tudtak profitálni. A magyar származású Soros György hedge fundja mintegy 1 milliárd dolláros nyereséget tehetett zsebre alig három hónap alatt - írja a Wall Street Journal.

A japán gazdaság az elmúlt években egyre nehezebb helyzetbe került, recesszió, defláció, csökkenő ipari termelés, gigászi államadósság, folyó fizetési mérleg hiány és erős hazai fizetőeszköz jellemezte az exportorientált országot. Az újonnan megválasztott japán kormány a kétharmados parlamenti többség birtokában ezen a helyzeten igyekszik változtatni, és ebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés