Előfizetői tartalom

Obama beszéde mozgathatja az amerikai piacokat

Portfolio
Az amerikai határidős indexek többségükben pozitív tartományban tartózkodnak a mai napon, ami enyhe emelkedést vetít előre a mai kereskedési napon, miközben az európai benchmarkok is mind pozitív eredményeket tudhatnak maguk mögött. Makrogazdasági adat is érkezett nyitás előtt a tengerentúlról: a várakozásoknak megfelelően mindössze 0,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene. Obama elnök több gazdasággal kapcsolatos gondolatot is megfogalmazott tegnap évértékelő beszédében. Az elnök elmondta, hogy emelné a minimálbér összegét, miközben növelné az energiatermelést, és magas minőségű oktatási rendszert alakítana ki az iskolás kor alatti gyerekek számára.

Jó hangulat uralkodik ma az európai börzéken, mindhárom vezető index pozitív tartományban tartózkodik az amerikai tőzsdék nyitása előtt. A német DAX vezeti a sort, amelyet a párizsi CAC 40 és a londoni FTSE 100 követ. Az utóbbiak azonban habár pozitív teljesítményt tudhatnak maguk mögött, még nem rugaszkodtak el jelentősen a korábbi zárórértéküktől. Az amerikai határidős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés