Előfizetői tartalom

Tovább vágja osztalékát a Telekom lengyel szektortársa

Portfolio
Megfelezte az októberben előrejelzett 1 zloty osztalékát a TPSA, a lengyel távközlési piac legnagyobb vállalata. Ezzel négy hónap alatt másodszor csökkentette osztalékvárakozásait, hiszen már az októberi bejelentés is 0,5 zloty-s osztalékvágást jelentett. A vállalat nettó profitja mind a negyedik negyedévben, mind a 2012-es pénzügyi évben drasztikusan csökkent.

Megfelezte osztalékát a TPSA A lengyel távközlési vállalat, a TPSA lefelezte éves osztalék előrejelzését, a vállalat így előreláthatólag 0,5 zloty osztalékot fog fizetni minden egyes részvénye után. Ez azonban nem az első ilyen eset: 4 hónapon belül már másodszor vágott osztalékán a vállalat, októberben ugyanis a korábbi, 2011-es pénzügyi év után fizetett 1,5 zlotyhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés