FONTOS Itt az MNB kamatdöntése
 
Előfizetői tartalom

Dúskál a készpénzben az Apple - valamit tervez a cég?

Portfolio
Újabb részvényesi készpénz-visszajuttatást fontolgat az Apple a tavaly bejelentett 45 milliárd dolláros program mellé - közölte tegnap a társaság azt követően, hogy a Greenlight Capital hedge fund alapítója, David Einhorn elsőbbségi részvények kibocsátását "követelte" a cégtől. Az Apple jelenleg 137 milliárd dolláros készpénzállománnyal rendelkezik és erős készpénztermelő képességének köszönhetően annak ellenére folyamatosan hízik a készpénzállománya, hogy elkezdett osztalékot fizetni.

Több pénzt követelnek a részvényesek Az Apple tavasszal úgy döntött, hogy munkára fogja hatalmas készpénzállományát azután, hogy folyamatosan a befektetők és az elemzők kritikájával szembesült. Akkor egy három évre szóló, 45 milliárd dolláros készpénz-visszajuttatási programot jelentett be, amelyből éves szinten közel 10 milliárd dollárt fordít osztalékfizetésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés