FONTOS Maradandó sérüléseket szenvedett Robert Fico
 
Előfizetői tartalom

Kék metró: Haladéktalanul megkezdik a síncserét

Portfolio
Haladéktalanul megkezdik a leginkább használt sínek cseréjét az M3-as metróvonalon és a felújítás néhány éven belül megkezdődik - közölte Budapesti Közlekedési Központ és a BKV közös tájékoztatójában. Az indok egyértelmű: a műszaki állapotok olyan mértékben leromlottak, hogy a rekonstrukcióig hátralevő, az uniós források megszerzéséhez, jóváhagyásához szükséges néhány évben már csak jelentős korlátozásokkal tudnák biztonságosan üzemeltetni a vonalat. A BKK és a BKV egyidejűleg már dolgozik egy olyan európai uniós nagyprojekt előkészítésén, melynek keretében az egész kék metró megújulhat, többek között az állomások is.

"Az M3-as metróvonalon az M2-es vonal 2004-2007 között végrehajtott rekonstrukciójához hasonlóan az elkövetkező években megkezdődhet a felújítás. A vonal legrégebbi szakasza 1976 óta üzemel, de a legújabb szakaszon is 23 éve futják köreiket a szerelvények. A műszaki állapotok olyan mértékben leromlottak, hogy a rekonstrukcióig hátralevő, az uniós források megszerzéséhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés