Előfizetői tartalom

Új lendületet kaphat az operatív lízing a cégautó piacon

Portfolio
2012 év eleje óta - a módosult áfa visszaigénylési szabályoknak köszönhetően - jelentős pénzügyi előnnyel jár a vállalatok számára, ha cégautóikat operatív lízing formájában finanszíroztatják és üzemeltetik. Sok kis-, közepes- és néhány nagyvállalat is már tavaly élt a személygépjármű bérlet után megfizetett áfa levonásának lehetőségével, de eddig az egységes jogszabály-értelmezés hiányában többen nem használták ki az új szabályozás minden előnyét.

A LeasePlan szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium és a NAV tavaly év végi írásos tájékoztatásának köszönhetően idén még többen választhatják a tartósbérlet konstrukciót a céges gépjárműflották beszerzésekor. A Magyar Lízingszövetség Flotta Bizottságának kezdeményezésére a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pontosította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés