Előfizetői tartalom

Ilyet is régen láttunk - óriási összegű tranzakció a médiában

Portfolio
Évek óta nem látott méretű tranzakciót jelentettek be a médiaszektorban, mely szerint a világ második legnagyobb kábel szolgáltatója, a Liberty Global Corp. a Virgin Médiára veti ki hálóját. A tranzakció összege elérheti a 16 milliárd dollárt, ami 2007 óta a szektor legnagyobb akvizíciója. A Virgin Media-részvények tegnap 17,9 százalékkal erősödtek azonban ma már lefele korrigálnak de a tranzakcióban érintett másik fél is a lejtőre került.

A válság óta nem látott méretű felvásárlás a média szektorban Megállapodott a John Malone érdekeltségébe tartozó Liberty Global Inc. és a brit Virgin Media Inc a társaságok összeolvadásával kapcsolatban, melyet követően az új vállalat komoly versenytársa lehet a Rupert Murdoch által vezetett News Corp-nek. Az akvizíció révén Németország, Svájc és Belgium után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés